Cor test: bijzondere hengel van Finn’s Choice

Zeg je Cor, dan zeg je hengels. Het liefst zijn die zo lang mogelijk, met een voorwerp eraan waar ze als een overbehaarde krijger op kan azen. Urenlang. Toen gloednieuwe kattenwebshop Finn's Choice ons vroeg of we een hengel met opzetstukken wilden testen, wist Cor dan ook van hysterie niet meer waar haar kattenbak stond. Inmiddels heeft ze de hengel getest. En?
Dit artikel komt voort uit een samenwerking met Finn's Choice

Ik had Cor het liefst zelf aan het woord gelaten, maar dat is helaas niet mogelijk. Ze ligt in zeesterpositie op de bank en dat houdt nog wel even aan. Ze heeft er namelijk zojuist 500 gram afgerend met haar nieuwe hengel. Finn's Choice deed 'm op de bus, ik pakte 'm uit, Cor ging ermee vandoor. Zo simpel is het; ik kan er niet meer van maken. Wacht effe, Finn's Choice? Ja, een kattenwebshop van Finn, de Britse korthaar. Nee, verzinnen we niet en nee, hij zit niet alleen achter de knoppen. Baasjes Sjoerd (wetenschapper) en Daisy (voeding & diëtetiek) zijn het brein achter de onderneming.

Dankzij Finn
Al van kleins af aan is kat Finn ontzettend speels en vindt hij niets leuker dan samen spelen. Sjoerd en Daisy besloten daarom, toen Finn een paar maanden oud was, opzetstukken voor een hengel te maken. Dit idee werkten ze uit en leidde tot de webshop Finn's Choice. Je vindt er producten die met veel aandacht voor katten zijn gemaakt: Sjoerd en Daisy zijn echt in het hoofd van je huistijger gekropen en bieden op basis van zijn behoeften fijne spullen aan. Denk aan hengel-opzetstukken van dons en van touw gemaakte, langwerpige 'knuffels' die ze volop als prooi kunnen gebruiken.

Toen Sjoerd en Daisy vroegen of Cor een hengel met opzetstukken wilde testen, heb ik meteen 'ja' gezegd. Niet alleen omdat Cor graag speelt, maar vooral omdat mijn vriendin barstensvol energie zit én wel wat zelfvertrouwen kan gebruiken, waar het vangen van een prooi mooi in tegemoet komt. Ik ben daarnaast ook continu op zoek naar nieuwe manieren om Cor te vermaken. Een hengel waarbij je de prooi steeds kunt afwisselen, leek mij daarom perfect. 

Cor test: XXL-hengel
Twee dagen nadat ik vertelde dat Cor de hengel graag wilde testen, kwam er een pakket binnen. Voor ik goed en wel had uitgepakt, was Cor er met opzetstuk 1 vandoor: Wouter Worm (ik heb hem zelf zo genoemd), die ze vakkundig aan een wasbeurt onderwierp. Gelukkig hadden we nog een tweede opzetstuk: een donsstaart (Fanny Fazant) die ik binnen no time aan de hengel had bevestigd. Over die hengel: die is lang. Een meter, wel te verstaan, en dan tel ik het gedeelte dat je vasthebt, niet mee. Voordeel is dat je nu de 'prooi' niet in het gezicht van je kat hoeft te slaan, maar neer kunt leggen, terwijl je zelf achter een hoekje gaat staan. Pret gegarandeerd. O. Spoiler.

Goed, hengel in mijn hand, fazant eraan, hengel uitwerpen en achter een hoek gaan staan: ik deed het. Lang hoefde ik niet te wachten: na een paar seconden staren en met haar achterwerk wiebelen, viel Cor Fanny Fazant aan alsof ze drie jaar op twee maïskorrels had geleefd. Na een kwartier had ze er nog geen genoeg van: vol energie stortte ze zich op dikke pluim, die al het nagel- en kauwgeweld overleefde. Ook de hengel hield het goed. Met Wouter Worm was het niet anders, alleen moet ik er wel bij zeggen dat Cor een sucker voor pieren is: ze vindt iedere worm van stof even leuk als Kanye zichzelf. Moet die worm dat alleen wel volhouden. Dat deed-ie in dit geval: hier en daar verloor hij een pluisje, maar dat was het dan ook.

Eindoordeel
De hengel met opzetstukken dus, go or no go? We hoeven het je denk ik niet meer te verklappen. De hengel is stevig, de opzetstukken zijn aantrekkelijk voor je kat, en je kunt door de lengte van de hengel echt met je kat interacteren zónder dat je continu naast hem moet blijven staan. Dat maakt het spel meteen spannender en dus leuker voor je kat. Daarnaast kunnen ook de opzetstukken en het bevestigingsmechanisme tegen een stootje: die van Cor hebben in ieder geval een halfuur kattentanden en -nagels goed overleefd. Hier en daar verliest het opzetstuk een veertje of pluisje, maar dat lijkt mij door het geweld niet vreemd. Wel opletten dat je kat er niet mee aan de haal gaat - verlies zowel je kat als het speelgoed dus niet uit het oog. Maar dat geldt voor elk speelkwartier. O ja, nog één dingetje: de kans is groot dat ook jij na een spelletje hengelen van je Karwei-kleed geschraapt kan worden. Maar als je dan weer ziet hoe tevreden Kit je aanstaart, hè...

Benieuwd naar de producten die Finn verkoopt? Bezoek Finn's Choice, waar je nu (december 2016) producten met tot wel 20% korting vindt.

N.B. Finn's Choice heeft mij, na mij benaderd te hebben, de producten toegestuurd. Een productrecensie schrijven was geen voorwaarde, maar heb ik zelf aangeboden.

Ik kom wat dingen vertellen

Fleur (29) is de oprichter en eigenaar van CatMag. Ze werkt als (freelance) redacteur voor off- en online media en beheert ook een blog, De Zenfiles. Haar liefde voor katten kan ze kwijt in het verzorgen van haar schildpadkatje Cor. Daarnaast heeft ze een aantal maanden in een dierenasiel gewerkt, waar ze haar kennis van en interesse in katten met plezier heeft uitgebreid.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende html-tags zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>