10x… waarom Huiskater Bert zo leuk is

Ken je Huiskater Bert al? Zo ja: dan snap je dit artikel direct, maar lees toch maar even door. Zo nee: zit en sta pas op als je dit stuk helemaal uit hebt. Er zijn namelijk 10 heel goede redenen om Bert vanaf nu iedere 5 minuten te stalken. 

Bert is de harige man van Vilan. Hij is rood, durft eigenlijk best veel en kan schrijven als de beste. Waar hij dat doet? Op zijn Facebook en website. En om deze redenen kun je die beter maar meteen bookmarken. Huiskater_Bert_3 1. Bert schrijft heel trouw op zijn Facebook-pagina. Daarmee bedoelen we: minstens één keer op een dag. Dus: jij checkt, Bert heeft iets geplaatst. En dat is lekker, als je net als de meesten een aandachtsspanne van 2 seconden hebt. 2. Bert houdt het altijd kort. Een foto van Bert himself + een passende tekst. Kan niet misgaan, en dat gaat het ook nooit. 3. Bert maakt zijn content zelf. Weer of geen weer, zin of juist absoluut de pest in: Bert jat niks van het internet om mensen aan het lachen te krijgen. Eigen plaatjes, eigen teksten, Bert-eigen. 4. Bert houdt van je. Kijk maar eens wat er gebeurt als je een reactie achterlaat. Twee zalmsticks voor jou als hij niet reageert. 5. Bert is oprecht. Op Facebook krult hij op in het zonnetje, maar laat hij het ook gewoon weten als hij iets doodeng vindt. Bertje komt namelijk uit het asiel en was eerst enorm bang. Veel van zijn angst is gesmolten, maar af en toe zit er nog een restje 'huu'. En dat mag je best weten. Want ook dat is Bert. 6. Bert helpt je. Als je kat bijvoorbeeld heel ziek is, roept hij alle andere katten op voor 'power van het poezenpootje'. Gewoon, omdat dat helpt. 7. Bert vraagt gewoon verkering. Daardoor heeft hij nu een rela met poes Loes. 8. Bert heeft een eigen datingbureau. Enough said. 9. Bert weet dingen. Bijvoorbeeld: "Netjes liggen, dat is met je poten naast elkaar" en "Thuis is waar je je veilig en gelukkig voelt." Waar of waar?! 10. Bert kan zinnen met 'nou' beginnen zonder dat je in elkaar krimpt. Sterker nog: het is noodzakelijk dat hij het doet.

Beeld intro: Facebook.com/Huiskaterbert.

Je kunt dus vanaf nu een wijntje drinken met je kat
Cors wishlist voor de herfst: lekker warme dingen

Fleur (29) is de oprichter en eigenaar van CatMag. Ze werkt als (freelance) redacteur voor off- en online media en beheert ook een blog, De Zenfiles. Haar liefde voor katten kan ze kwijt in het verzorgen van haar schildpadkatje Cor. Daarnaast heeft ze een aantal maanden in een dierenasiel gewerkt, waar ze haar kennis van en interesse in katten met plezier heeft uitgebreid.

3 reacties op “10x… waarom Huiskater Bert zo leuk is

 1. huiskaterbert@xs4all.nl'
  Huiskater Bert 9 augustus 2016 21:10

  Wat lief van jullie Cor en Fleur, ik doe erg mijn best om het goed te doen en dat vind ik het fijn dat jullie dat waarderen!!

 2. kathoudertje@gmail.com'
  Poes Loesje 10 augustus 2016 15:17

  Wat leuk dat jullie mijn verkering Bert in het zonnetje hebben gezet. Hij is altijd lief en behulpzaam voor iedereen. Eerlijk en oprecht en bovendien de knapste huiskater die online is. Ik ben zo trots op hem en ook heel erg verliefd. Dank u wel voor het leuke artikel.

 3. s.finkelnberg@telfort.nl'
  sylvia 19 augustus 2017 21:05

  Ook wij zijn fan van Bert. Als kattenliefhebber herken ik zoveel. Waar het helaas op de sociale media negatief gereageerd wordt is het bij Bert altijd positief ook de reacties. Voor ons is het Bert het zonnetje

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende html-tags zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>